Khamis, 12 Januari 2012

Harga Kawalan Sempena Chinese New year

Hai Morning u all.
Pagi-pagi n i share sikit maklumat kat u all. Tahu-tahu la dah dekat nak raye ni kan  (Chinese je =p) mesti ade peniaga yg naik kan harga barang. So i nak share list-list barang kawalan.
Semuanya 13 brangan yang terlah disenaraikan oleh KPDNKK which are:
  • Ayam Hidup (RM5.9/kg)
  • Ayam Standard (RM7/kg)
  • Ayam Super (RM7.80/kg)
  • Telur Ayam Gred A (0.36sen/biji),
  • Telur Ayam Gred B (0.35sen/biji)
  • Telur Ayam Gred C (0.34sen/biji)
  • Kubis Bulat Import (RM3.50/kg)
  • Bawang Putih (RM5/kg)
  • Ikan Bawal Putih Besar (RM38/kg)
  • Udang Putih Besar (RM35/kg)
  • Khinzir Hidup (RM7.50/kg) (non halal)
  • Perut Khinzir (RM20/kg) (non halal)
  • Daging Khinzir Tanpa lemak & Berlemak (RM15/kg) (non halal)
So pada sesiapa yang nk shopping tu tgk la senarai harga k & pastikan halal...hehe

p/s:  i jarang masak so xdenye nk tau pasal harga2 ni huhuhu..
 
~Admin D~

ARTH

Meskipun artikel yang diterbitkan disini adalah dibawah pengurusan Batu Kurau, anda dinasihati menapis setiap sumber untuk mencari kebenaran. Pihak Batu Kurau Kampungku Blogspot tidak bertanggungjawab diatas sebarang salahlaku dan komen anda di blog ini. Terima Kasih

0 comments:

Catat Ulasan

 

Copyright @ 2013 Batu Kurau Kampungku.