Jumaat, 8 Jun 2012

Lelaki Bunuh Diri Terjun Dari Jambatan

Latvia – Riga
Seorang lelaki di Riga telah membunuh diri dengan terjum dari sebuah jambatan. Motif lelaki tersebut membunuh diri masih belum diketahui. Bagaimanapun yang menjadi tanda tanya bagaiman beliau boleh panjat sehingga ke atas itu, dan pastinya dia mengambil beberapa jam untuk panjat.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:”:Sesiapa yang membunuh dirinya dengan benda tajam, maka benda tajam itu akan dipegangnya untuk menikam perutnya di neraka Jahanam. Hal itu akan berlangsung selama-lamanya. Sesiapa yang meminum racun sehingga mati, maka ia akan meminumnya di dalam neraka Jahanam selama-lamanya. Sesiapa yang menjatuhkan diri dari gunung semata-mata untuk membunuh diri, maka ia akan menjatuhkan dirinya ke dalam neraka Jahanam selama-lamanya.”
::Hadith Riwayat Abu Hurairah::ARTH

Meskipun artikel yang diterbitkan disini adalah dibawah pengurusan Batu Kurau, anda dinasihati menapis setiap sumber untuk mencari kebenaran. Pihak Batu Kurau Kampungku Blogspot tidak bertanggungjawab diatas sebarang salahlaku dan komen anda di blog ini. Terima Kasih

0 comments:

Catat Ulasan

 

Copyright @ 2013 Batu Kurau Kampungku.