Jumaat, 16 Mac 2012

100+ Account Facebook Malaysia di Serang

Assalamualaikum...
Tadi sampai-sampai je kat rumah lepas balik keja tadi, handphone admin bunyi..
Tengok-tengok kawan admin, masa tu dia cakap memang gabra gila lah... Dia cita kat admin yang account Facebook dia dengan isteri dia kena hack. Patut la gabra semacam (dia buat business online kat Fb, tu yang gabra tu).
  
Pas mandi, adminpun bukak la Facebook tengok , takut-takut Fb admin kena juga kang naya ja.. Allhamdulillah Fb admin ada lagii..fuuhh lega..heee... Pastu admin p la tengok-tengok Fb kawan admin tu. Bila admin check balik bukan kawan admin yang sokrang tu ja yang kena, ramai yg yang kena..

Dok heboh dah kat group-group fb tu.. Admin dapat tahu hampir 100 lebih account yang diserang.. Tapi peliknya, orang yang hack tu bukan curi account fb tu pun, dia just tolong bagi tahu yang account tu tak selamat lagi dah... ni contoh ayat orang yang hack tu: " Please change your password it is no longer secure.  Dont worry i'll not take this account. Just to inform you." ..


Tapi Yang paling kelakar yang ni..siap ada komen tambahan lagi..haha..malu-malu..















Haha..macam itu la cita nya... So..Tips terbaik, tukarlah password tu tiap-tiap bulan.. ok! 


                                    




ARTH

Meskipun artikel yang diterbitkan disini adalah dibawah pengurusan Batu Kurau, anda dinasihati menapis setiap sumber untuk mencari kebenaran. Pihak Batu Kurau Kampungku Blogspot tidak bertanggungjawab diatas sebarang salahlaku dan komen anda di blog ini. Terima Kasih

0 comments:

Catat Ulasan

 

Copyright @ 2013 Batu Kurau Kampungku.